söndag 28 oktober 2012

Biskopsliturgi 8:e november

Hans Nåd, Biskop Ignatius
Torsdagen den 8:e november får vår församling högtidligt besök av Hans Nåd Biskop Ignatius (Alhoshi), hjälpbiskop under Metropolit Johannes i det Antiokenska Ärkestiftet av Europa. Hans Nåd kommer att träffa församlingen och presidera över den Gudomliga Liturgin som kommer att firas samma kväll. Med Biskop Ignatius reser också Fader Jean (Mansour), präst i Sankta Marias antiokenska församling i Södertälje.
Vi vill bjuda in er alla till denna högtid.
Den Gudomliga Liturgin firas kl. 18:00 i Bifrostkyrkan (se karta och vägbeskrivning nedan). Den firas på Svenska, Engelska och Arabiska. Efter gudstjänsten inbjuds alla närvarande att delta i en måltid tillsammans, där Hans Nåd Ignatius kommer att dela något om vårt Ärkestift och Metropolit Johannes omsorg om sina barn.
Vid frågor, kontakta oss via kontaktsidan.

Varmt välkommen!

Vägbeskrivning: Adressen är Lantbruksgatan 2, i Bifrostområdet i Mölndal. Buss 19 mot Mönldal station går till hållplats “Bifrost” precis där kyrkan ligger. Det finns parkeringsplatser vid kyrkan för den som kommer med bil. Se denna karta för närmare beskrivning.

Hitta Ortodoxa Kyrkor i Göteborg på länkarna till vänster.

torsdag 25 oktober 2012

Studiecirkel om Bibeln i Ortodoxa Kyrkan

Välkommen att delta i en studiecirkel om Bibeln. Vi tar upp frågor som: Vem skrev Bibeln? Varför är den så fiktig? Hur läser jag den bäst idag? Vilken plats har Bibeln i den Ortodoxa Kyrkan? Hur använder man den inte? Dessutom går vi igenom Bibelns plats i gudstjänsten, vi jämför olika kyrkors bibelbruk, och ser till olika tolkningsmodeller. När: En gång i månaden vt - 13, med start måndagen den 14:e januari kl. 18:30-21:00. Var: I Göteborg. Lokal meddelas separat. Kostnad: Kursen är gratis. 20 kr. för fika. Anmälan: kristiuppståndelse@gmail.com Arrangör: Kristi Uppståndelses Ortodoxa församling i samarbete med Bilda.
Välkommen att delta i en studiecirkel om Bibeln. Vi tar upp frågor som: Vem skrev Bibeln? Varför är den så fiktig? 
Hur läser jag den bäst idag? Vilken plats har Bibeln i den Ortodoxa Kyrkan? Hur använder man den inte?
Dessutom går vi igenom Bibelns plats i gudstjänsten, vi jämför olika kyrkors bibelbruk, och ser till olika tolkningsmodeller.
När: En gång i månaden vt - 13, med start måndagen den 14:e januari kl. 18:30-21:00. Var: I Göteborg.
Lokal meddelas separat. 
Kostnad: Kursen är gratis. 20 kr. för fika.
Anmälan: kristiuppståndelse [at] gmail.com Arrangör: Kristi Uppståndelses Ortodoxa församling i samarbete med Bilda.

Hitta Ortodoxa Kyrkor i Göteborg på länkarna till vänster.